Nuffnang Ads

27 July 2009

dapat seringgit..

sebelum tu..
aku nak ucapkan terima kasih kat
makcik jual cakoi sbb kasi kat aku seringgit!!

al kisahhhhh... haha
kisah ni berlaku pada hari jumaat,
tarikh aku da lupe!!

hari tu dalam kelas, kawaa2 aku, hareessa and azliena jer yg datang.
bijan tak datang sbb pergi tengok wayang..
jengket pulak sbb demam kot..
time PJ tu boring gilaa..
tak tahu nak buat apa??
so...
kitorang pun jalan2,,
sambil2 tu cuci mata sekali.

jalan sana..
jalan sini..
gelak sana..
gelak sini..

penat gila...

so,,,
jeng jeng jeng

me: wei, jom ukir huruf kat pokok ni nak?
hareessa: a'ah!! kite ukir TNV nak?
azliena: jom!!
me: tak nak aku!! buang karen..
baik aku buat huruf AA.. dapat jugak faedah.

ukir punya ukir..

me: alamak, tak jadi pulak A aku ni!!

hareessa and azliena just buat bodoh..
aku tak banyak cakap terus nyanyi..

me: bila, aku sudah tiada..
simpan semua laguku jgn ditangis selalu,
mungkin.. itu sementara..
bila jumpa penggantiku jgn dilupakan aku..
(nyanyi kuat2)

hareessa and azliena just gelak2 jee..

tiba2.. masso dengan iemad yg ade kat situ pandang(kwn tomi)

me: sibuk je pandang!!

lama gak diorang diam lepas tu..
ada la dalam 3 minit(lama jugak tu haha)

hareessa: weh.. aku haus la..
azliena: aku pun sama!!
me: pergi ar kantin beli air!!
hareessa: kantin da tutup la..

tiba2 aku nampak makcik jual kuih cakoi kat dalam
sekolah.. nak pegi TOI la tu..

me: weh.. aku nak mintak air free la kat makcik tu.
hareessa: banyak la kau.
azliena: a'ah!!
me: tak nak sudah.. nanti jgn menyesal..

aku terus pegi kat makcik tu..

hareessa: woi.. tunggu!!

azliena pun ikut sekali.

me: tadi tak nak..

kitorang pun tunggu dekat dengan toilet,,
sbb nak tunggu makcik tu keluar.
mcm2 kitorang buat,
lama sangat makcik tu..

me: makcik ni berak ke hape? lama gilaaaaaa..
hareessa: woi..tak baik la..
me: a'ah.. apa la korang ni, tak baik tau..
azliena: eleh.. dia yg cakap!!

tibe2 makcik tu keluar.
ape lagi...
aku pon buat2 tekejut la.

me: eh.. makcik..
(aku pon terus dekat dengan makcik tu, hareessa ngan azliena just stay kat
public phone. ape punye kwn.. nak habuan dia je tau, bukan nak tolong aku mintak
air kat makcik tu.. sengal punya kwn)

baru je aku nak mintak air free kat makcik tu,
makcik tu dah keluarkan seringgit and then bagi kat aku.

aku pun pura-pura segan.. HAHAHAHAAHAHAHHAHA

me: eh.. ape ni makcik???
makcik: tak pe..nanti boleh beli air!!
(sambil usap2 bahu aku..)

me: terima kasih makcik!!
makcik: sama2.. (terus pergi)

dari jauh aku says bye bye kat makcik tu..
me: bye makcik!!

har har har..

me: aku dpt singget!! (dgn bangganya)
hareessa: bodoh la kau, bukan nak mintak air free..
me: dah makcik tu bagi duit.. tak kan nak mintak air free pulak??
azliena: dah2!!
hareessa: bagi aku separuh?? bak sini 50 sen.
me: ah kau!!!

hahahahaahahhahaha

thanks so so so very very very much yer makcik!!
semoga makcik dapat banyak rezeki..
thanks for the SERINGGIT!!!!