Nuffnang Ads

25 November 2011

harimau muda memang hebat..!!

aku nak ucapkan tahniah kepada team harimau muda..
korang memang HEBAT giler laa.!!!

korang dah kalahkan team indonesia (garuda muda)
cayalah..!!!!!!
aku happy giler malam tu..
sampai terloncat-loncat depan tv..

waaahhhh...
abe-abe macho kita.!!!

aku tabik ar kat dorang..
muda-muda lagi dah harumkan nama negara..
kalau aku ade anak, dah boleh buat menantu nii..
hohoho^^

uihhh..
happy benor dorang..
ye laa.. sape yg tak happy kan?
dah main penat-penat..

so, korang sume appreciate la jasa dorang nihh..
every second every minute every time kene buat latihan..
fuhh, penat tuu..
kalau aku laaa, nak pusing 1 padang tu pon macam nak mati..

okay,, aku nak citer pasal bola nii..
masa tengok final malaysia lawan indonesia,
memang every second asyik berdebar je rase..
macam nak terkeluar dah jantung..
tapi aku yakin yang dorang boleh menang..!!!
ye laa,, kalau kita tak yakin sape plak yang nak yakin kann?? takkan orang indon plak yang nak yakin kita menang...

time indon goalkan tu,, perghh..
nak terkeluar jantung aku..
tapi takpe..
relax... relax... cool beb..
baru 1 je masuk..

then, kali kedua indon goalkan lagi..
herrhhhhhh... memang dah tak boleh nak cool lagi time ni..
nak nangis kau.!!!!

tiba-tiba pengadil cakap, BATAL..!!!!!!!
HAAAAA...!!!!!
lega tahap cipan kott...

then, main punye main punye main...
takde sape pon yang goalkan untuk malaysia..
huhu, bila la nak goal ni..???
aku da risau da..

kalau indon menang ni.. mesti dorang berlagak kat kita..
aku berharap giler-giler dapat 1 goal pon jadilah..
then,

GOAL..!!!!!!!!!!!!!!!!
asra tanduk bola tu...
sampai tertiarap atas tanah...
tapi, memang bersyukur giler akhirnya dapat jugak 1 goal yang aku tunggu2 tu..

sampai la abis game, 90 minit..
still seri..
memang sengit tahap gorila game kali ni..!!

so, terpaksa pakcik refri kasik masa tambahan lagi 30 minit..
berdebar tahap harimau tunggu masa tambahan tu abis..

first..
indonesia goalkan.. tapi batal..
then,
malaysia goalkan jugak.. tapi batal jugak..

at the end, takde sape yg goal..
seri, 1-1..

so, cara terakhir untuk tau sape yang menang..
kena lah buat sepakan penalti..

time ni aku memang yakin giler yang team kita boleh menang..
sebab aku tau yang keeper kita, fahmi boleh buat..
err,, tengok muka keeper indon, meiga.. macam boleh macam tak..
tapi, kalo tenung dalam2 macam tak boleh je.. hoho^^
tapi, still berdebar-debar jugak..
sebab ape2 je boleh terjadi..

ade lima sepakan penalti yg kita and indon kena ambik..

indonesia punye tak payah citer la..
dorang miss 2 goal..
ferdinand and sape tah yg tak dapat goalkan..
memang sayang giler laa..

negara kita, yg first ambik sepakan tu..
mahali jasuli.. alhamdulillah.. masuk.!!!

second fandi othman, memang senyap je time ni...
then, GOAL...!!!!!!!!!
ahh.. lega..

third,, fakhri sarani ambik..
harap-harap goal sebab indon da miss 1 goal..
so, kalau kita goalkan..
kita dah mendahului dorang, 3-2..
tapi sayang,, fakhri tak dapat goalkan..
maybe tendangan dia perlahan kot..
tapi takpe.. sabar... masih ade lagi 2 peluang..!!

fourth, fadhli shas plak yang ambik..
harap sangat goal time ni..
alhamdulillah.. goal jugak..!!
memang takut giler la..
so, sekarang kita seri, 3-3 dengan indon.

but, orang indon yg last tak dapat masukkan bola..
fahmi dapat tangkap..!!!
maknanya indon hanya goalkan 3...

after that, kapten negara plak yang ambik tendangan yang terakhir, iaitu baddrol bakhtiar..
memang semua berharap dekat dialah time ni..
kalau dia goal.. kita menang 4-2 dengan indon..
kalau tak.. tak tau lah ape yang jadi..

then, dia tendang bola tu...
ahh, keeper indon dapat tangkap but dia terlepas bola tu...
bola pon pandai giler.. dia pi meleret..... masuk dalam,
GOALLL..!!!!!!!!!!!!!

YAHHHH...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku happy tak terkata..
terlompat-lompat depan tv..
memang happy giler kot..!!!

player malaysia ape tah lagi...
mesti berganda-ganda happy la dorang.. sebab dorang yang main..!!
akhirnya kita menang 5-4 menentang indonesia..

happy tak terkata kott..

aku bangga giler lah dengan dorang..!!!
terutamanya nazmi faiz.. baru 17 tahun..
but, dia dah jadi pemain negara.. memang mak ayah dia bangga giler la kan..

memang sweet giler laa..
kita dapat emas sukan sea..

so, aku harap lepas ni terus sokong team negara..
tak kiralah menang or kalah..

cuma aku tak suka orang yang sokong time menang, but time kalah kutuk giler2..
memang gi mampus la lu..
baik tak payah..

bila menang sanjung giler2..
bila kalah plak.. kutuk player tu..
patutnya bagi support.. bukan kutukan okay..!!!

so, congratulations HARIMAU MUDA..
keep it up.

and, do the best for next game..

here we always support you..

<3

LOVE MALAYSIA~

*p/s : balasan untuk indonesia sebab layan player kita dengan teruk.. ape punye stail da, pergi stadium pon kene naik kereta kebal.. memang tak patut langsung.. sabor je laahh~

24 November 2011

3 akmal's party

ermm..
aku rase masih belum terlambat utk aku citer pasal 3 akmal's barbeque party
hohoho..

kitorang buat dekat ;
VILLA WANGSAMAS.
on tuesday-15th november 2011

seriously aku kata..
MEMANG BEST GILER KOTT.!!!

rugi sape yang tak datang,
masturina, aiman, daniel, and hassani..
korang memang rugi giler.!!

ni on the way nak hantar makanan kat tempat tu..

hoho
time ni tengah busy pasal card yang nak bagi kat bebudak..
aku as a creater tersangatlah busy..
orang berkerjaya lah katakan..
huhu ^^


tengah tunggu nak hidupkan api..
skali tak boleh hidup daaa..
sebab tak ade fire starter..

tibe-tibe api naik tinggi giler daa...
tekejut eden..

then, barulah start aktiviti membakar 'haiwan'...


soiii....
i love you..!!!!!!!!!!!

ni after dorang habis mandi kat swimming pool..

perghh.. muke rase nak cepuk jee~


fadzli tak payah nak malu2 kambing okay.

kini tiba masanya gadis2 comel untuk bergambar..
cheeseee~~

wahhhh... *tekejut
comel giler gadis2 itu..
siapakah gerangan mereka??
huhu

yang ni memang tak boleh bla giler laa..
main jongkang-jongket pon boleh tergolek..
tapi, serious lawak giler...

perghh.. gelojoh giler jay makan...
tau la sodap..!!!

zaf, sabar ehh.. tak payah nak gelojoh sangat..



erm,, cikgu yang datang just teacher afza je..
sad giler la..
tapi takpe,
at least ade jugak cikgu yang datang..
cikgu lain busy, sebab tu la tak dapat datag..
lagipun time tu tengah SPM..

girls ambik gambar kenangan ngan teacher afza..
huhu..
sweet memory..
memang tak boleh lupe sampai mati..

then semua prepare nak balik.. dah petang da time ni..
aku dapat lucky draw..
dapat hamper!!!
haha.. lucky la katakan..

aku takkan lupe hari ni..
weih korang..
aku sayang korang sangat2..!!!!!
jangan lupe aku okay...

next year mesti ramai masuk asrama..
mesti da tak dapat nak jumpa lagi..
aku akan rindukan korang!!! tau tak??

aku harap kita akan jumpa lagi next time..
2 tahun,
5 tahun,
10 tahun,
or 20 tahun sekalipun..

aku harap kita dapat jumpa lagi okay...

i loves 3 akmal very much..

<3 <3

07 November 2011

manusia malaikat syaitan


Manusia - Eh, dah subuh dah?

Malaikat - Bangunlah wahai anak Adam, tunaikan solat subuh mu

Syaitan - Alahhhhhh, sekejaplah, mengantuk ni...awal lagi ni..zzZZz


Manusia - Nak makan, laparlah ..

Malaikat - Wahai Anak Adam, mulakanlah dengan Bismillah....

Syaitan - Ahh, tak payahlah... dah lapar ni ! makan saja..sedapnya


Manusia - Hari ni nak pakai apa ye?

Malaikat - Wahai anak Adam, pakailah pakaian yang menutup aurat.

Syaitan - Ehh, panaslah, tak ada style langsung, nampak kampung!


Manusia - Alamak, dah lewat!

Malaikat - Bersegeralah wahai manusia , nanti terlewat ke pejabat.

Syaitan - Ahhh? awal lagi?mmm..aaahh? suruh si X punchkanlah?


Manusia - Azan sudah kedengaran.. ..

Malaikat - Wahai anak Adam, bersegeralah menunaikan kewajipan

Syaitan - Baru pukul berapa.. rilex lah..awal lagi ni.


Manusia - Eh, eh.... tak boleh tengok ini, berdosa..

Malaikat - Wahai anak Adam, alihkanlah pandanganmu, sesungguhnya Allah Maha Melihat dan Maha Mengetahui !

Syaitan - Perggghh... best tu...rugi ooo kalau tak tengok ni.


Manusia - Saudaraku sedang melakukan dosa

Malaikat - Wahai anak Adam, cegahla ia..

Syaitan - Apa kau sibuk? Jangan jaga tepi kain orang, lantak dia lah


Manusia - Elok kalau aku sampaikan nasihat ini kepada orang lain

Malaikat - Wahai anak Adam, nasihat-menasihati lah sesama kamu..

Syaitan - Sendiri pikirlah, semua dah besar, buat apa susah2...pandai2 lah


Manusia - Aku telah berdosa..

Malaikat - Wahai anak Adam, bertaubatlah kamu, sesungguhnya Allah Maha Pengampun.

Syaitan - Tangguhlah dulu, lain kali boleh bertaubat... muda lagi kan..lagipun hidup hanya sekali..rugilah..(kalau sempatla)


Manusia - Kalau pergi, mesti seronok!

Malaikat - Wahai anak Adam, kakimu ingin melangkah ke jalan yang dimurkai Allah, berpalinglah dari jalan itu.

Syaitan - Jangan bimbang, tiada sesiapa yang tahu...Jomlahhh !


Manusia – Uuhhh..letihnya harini..tak solat lagi ni.

Malaikat - Wahai anak Adam, taatilah Allah dan RasulNYA, kebahagiaan di dunia dan akhirat untukmu. Solat itu wajib bagimu.

Syaitan - Hey anak Adam, ikutilah aku, kebahagiaan di dunia (sahaja) dan kebahagiaan diakhirat untukmu nanti ada juga (jangan mimpilah!)


Sekarang anda mempunyai 3 pilihan :

1. Anda – Patut ke aku biarkan article ini tetap di sini saja??

2. Malaikat - Ingatkan pada kawan yang anda kenal..sebarkan lah !

3. Syaitan - Tak payahlah sibuk2 ..biar je disini..kalau, boleh delete je..bukan mereka nak baca pon.


~Renung-renungkan dan selamat beramal~

05 November 2011

memory..


ermm..

MEMORY!!!!!!

semua orang mesti ada kenangan masing2 kan??

yang indah
dan
yang buruk..

kalau teringat kenangan yang indah je mesti korang selalu tersengih macam kerang busuk kan!! haa,, aku tau!!! sebab aku pon macam tuh.. hihi
siapa pon mesti akan tersenyum bila teringat kenangan yang best..

but,

bila teringat kenangan yang buruk je mesti rasa nak nangis pon ade.. rasa benci..
tapi,
tanpa kita sedari.. kenangan buruk tu la yang mengajar kita erti kehidupan dan memberi pengalaman..

aku ada banyak sangat kenangan..!!!!
mesti korang pon ade kan...

kenangan indah + kenangan buruk aku..
bila teringat balik...
hahaha..
kadang2 rasa nak tergelak pon ade,,

bila teringat balik kenangan buruk..
aku selalu terfikir..
"kenape la aku pegi buat bende bodoh tu??"
then gelak sorang2..

aku rasa kenangan buruk aku lebih banyak dari kenangan yang indah..
biasa laa... budak nakal kan..!!
tapi kenangan buruk tu sweet giler bagi aku..
kenangan dengan kawan2 aku yang tah pape.. yang macam2 jenis ar...

wehh..
bila someone tu dah pergi dari hidup kita, yang tinggal antara kita dan dia di dunia ni hanyalah kenangan..!! tak kiralah kenangan tu indah or buruk.. tetap kita kenang sampai akhir hayat..

orang yang pernah rasa ditinggalkan tu lah yang tau macam mana rasanya kehilangan... even kawan yang paling rapat or musuh ketat..
dua2 tu takda bezanya..

kalau kawan rapat tinggalkan kita, mesti la kita rasa sunyi and tak tau nak bercerita and nak bermanja kat sape lagi..

kalau musuh ketat pulak yang tinggalkan kita, pon kita akan rasa sunyi sebab takda sape nak gaduh ngan kita lagi... mesti rasa macam lain hidup tanpa musuh.. kan? hehehe

oleh itu, setiap orang yang hadir dalam hidup kita ni mesti dihargai.. sebab dorang tu hanya satu dalam sejuta je kat dunia ni.. kalau dorang pergi, dah takde galang gantinya lagi.. so, sayangilah dorang tu.. hohoho

lastly, aku nak bagi tau..
kenangan yang buruk tu akan jadi indah bila 10 or 20 tahun akan datang..
haha, tak caye??
korang sendiri akan rasa benda tu...
just tunggu dan lihat...!!!!!!

:D