Nuffnang Ads

25 November 2011

harimau muda memang hebat..!!

aku nak ucapkan tahniah kepada team harimau muda..
korang memang HEBAT giler laa.!!!

korang dah kalahkan team indonesia (garuda muda)
cayalah..!!!!!!
aku happy giler malam tu..
sampai terloncat-loncat depan tv..

waaahhhh...
abe-abe macho kita.!!!

aku tabik ar kat dorang..
muda-muda lagi dah harumkan nama negara..
kalau aku ade anak, dah boleh buat menantu nii..
hohoho^^

uihhh..
happy benor dorang..
ye laa.. sape yg tak happy kan?
dah main penat-penat..

so, korang sume appreciate la jasa dorang nihh..
every second every minute every time kene buat latihan..
fuhh, penat tuu..
kalau aku laaa, nak pusing 1 padang tu pon macam nak mati..

okay,, aku nak citer pasal bola nii..
masa tengok final malaysia lawan indonesia,
memang every second asyik berdebar je rase..
macam nak terkeluar dah jantung..
tapi aku yakin yang dorang boleh menang..!!!
ye laa,, kalau kita tak yakin sape plak yang nak yakin kann?? takkan orang indon plak yang nak yakin kita menang...

time indon goalkan tu,, perghh..
nak terkeluar jantung aku..
tapi takpe..
relax... relax... cool beb..
baru 1 je masuk..

then, kali kedua indon goalkan lagi..
herrhhhhhh... memang dah tak boleh nak cool lagi time ni..
nak nangis kau.!!!!

tiba-tiba pengadil cakap, BATAL..!!!!!!!
HAAAAA...!!!!!
lega tahap cipan kott...

then, main punye main punye main...
takde sape pon yang goalkan untuk malaysia..
huhu, bila la nak goal ni..???
aku da risau da..

kalau indon menang ni.. mesti dorang berlagak kat kita..
aku berharap giler-giler dapat 1 goal pon jadilah..
then,

GOAL..!!!!!!!!!!!!!!!!
asra tanduk bola tu...
sampai tertiarap atas tanah...
tapi, memang bersyukur giler akhirnya dapat jugak 1 goal yang aku tunggu2 tu..

sampai la abis game, 90 minit..
still seri..
memang sengit tahap gorila game kali ni..!!

so, terpaksa pakcik refri kasik masa tambahan lagi 30 minit..
berdebar tahap harimau tunggu masa tambahan tu abis..

first..
indonesia goalkan.. tapi batal..
then,
malaysia goalkan jugak.. tapi batal jugak..

at the end, takde sape yg goal..
seri, 1-1..

so, cara terakhir untuk tau sape yang menang..
kena lah buat sepakan penalti..

time ni aku memang yakin giler yang team kita boleh menang..
sebab aku tau yang keeper kita, fahmi boleh buat..
err,, tengok muka keeper indon, meiga.. macam boleh macam tak..
tapi, kalo tenung dalam2 macam tak boleh je.. hoho^^
tapi, still berdebar-debar jugak..
sebab ape2 je boleh terjadi..

ade lima sepakan penalti yg kita and indon kena ambik..

indonesia punye tak payah citer la..
dorang miss 2 goal..
ferdinand and sape tah yg tak dapat goalkan..
memang sayang giler laa..

negara kita, yg first ambik sepakan tu..
mahali jasuli.. alhamdulillah.. masuk.!!!

second fandi othman, memang senyap je time ni...
then, GOAL...!!!!!!!!!
ahh.. lega..

third,, fakhri sarani ambik..
harap-harap goal sebab indon da miss 1 goal..
so, kalau kita goalkan..
kita dah mendahului dorang, 3-2..
tapi sayang,, fakhri tak dapat goalkan..
maybe tendangan dia perlahan kot..
tapi takpe.. sabar... masih ade lagi 2 peluang..!!

fourth, fadhli shas plak yang ambik..
harap sangat goal time ni..
alhamdulillah.. goal jugak..!!
memang takut giler la..
so, sekarang kita seri, 3-3 dengan indon.

but, orang indon yg last tak dapat masukkan bola..
fahmi dapat tangkap..!!!
maknanya indon hanya goalkan 3...

after that, kapten negara plak yang ambik tendangan yang terakhir, iaitu baddrol bakhtiar..
memang semua berharap dekat dialah time ni..
kalau dia goal.. kita menang 4-2 dengan indon..
kalau tak.. tak tau lah ape yang jadi..

then, dia tendang bola tu...
ahh, keeper indon dapat tangkap but dia terlepas bola tu...
bola pon pandai giler.. dia pi meleret..... masuk dalam,
GOALLL..!!!!!!!!!!!!!

YAHHHH...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku happy tak terkata..
terlompat-lompat depan tv..
memang happy giler kot..!!!

player malaysia ape tah lagi...
mesti berganda-ganda happy la dorang.. sebab dorang yang main..!!
akhirnya kita menang 5-4 menentang indonesia..

happy tak terkata kott..

aku bangga giler lah dengan dorang..!!!
terutamanya nazmi faiz.. baru 17 tahun..
but, dia dah jadi pemain negara.. memang mak ayah dia bangga giler la kan..

memang sweet giler laa..
kita dapat emas sukan sea..

so, aku harap lepas ni terus sokong team negara..
tak kiralah menang or kalah..

cuma aku tak suka orang yang sokong time menang, but time kalah kutuk giler2..
memang gi mampus la lu..
baik tak payah..

bila menang sanjung giler2..
bila kalah plak.. kutuk player tu..
patutnya bagi support.. bukan kutukan okay..!!!

so, congratulations HARIMAU MUDA..
keep it up.

and, do the best for next game..

here we always support you..

<3

LOVE MALAYSIA~

*p/s : balasan untuk indonesia sebab layan player kita dengan teruk.. ape punye stail da, pergi stadium pon kene naik kereta kebal.. memang tak patut langsung.. sabor je laahh~

No comments :

Post a Comment