Nuffnang Ads

05 November 2011

memory..


ermm..

MEMORY!!!!!!

semua orang mesti ada kenangan masing2 kan??

yang indah
dan
yang buruk..

kalau teringat kenangan yang indah je mesti korang selalu tersengih macam kerang busuk kan!! haa,, aku tau!!! sebab aku pon macam tuh.. hihi
siapa pon mesti akan tersenyum bila teringat kenangan yang best..

but,

bila teringat kenangan yang buruk je mesti rasa nak nangis pon ade.. rasa benci..
tapi,
tanpa kita sedari.. kenangan buruk tu la yang mengajar kita erti kehidupan dan memberi pengalaman..

aku ada banyak sangat kenangan..!!!!
mesti korang pon ade kan...

kenangan indah + kenangan buruk aku..
bila teringat balik...
hahaha..
kadang2 rasa nak tergelak pon ade,,

bila teringat balik kenangan buruk..
aku selalu terfikir..
"kenape la aku pegi buat bende bodoh tu??"
then gelak sorang2..

aku rasa kenangan buruk aku lebih banyak dari kenangan yang indah..
biasa laa... budak nakal kan..!!
tapi kenangan buruk tu sweet giler bagi aku..
kenangan dengan kawan2 aku yang tah pape.. yang macam2 jenis ar...

wehh..
bila someone tu dah pergi dari hidup kita, yang tinggal antara kita dan dia di dunia ni hanyalah kenangan..!! tak kiralah kenangan tu indah or buruk.. tetap kita kenang sampai akhir hayat..

orang yang pernah rasa ditinggalkan tu lah yang tau macam mana rasanya kehilangan... even kawan yang paling rapat or musuh ketat..
dua2 tu takda bezanya..

kalau kawan rapat tinggalkan kita, mesti la kita rasa sunyi and tak tau nak bercerita and nak bermanja kat sape lagi..

kalau musuh ketat pulak yang tinggalkan kita, pon kita akan rasa sunyi sebab takda sape nak gaduh ngan kita lagi... mesti rasa macam lain hidup tanpa musuh.. kan? hehehe

oleh itu, setiap orang yang hadir dalam hidup kita ni mesti dihargai.. sebab dorang tu hanya satu dalam sejuta je kat dunia ni.. kalau dorang pergi, dah takde galang gantinya lagi.. so, sayangilah dorang tu.. hohoho

lastly, aku nak bagi tau..
kenangan yang buruk tu akan jadi indah bila 10 or 20 tahun akan datang..
haha, tak caye??
korang sendiri akan rasa benda tu...
just tunggu dan lihat...!!!!!!

:D

No comments :

Post a Comment