Nuffnang Ads

09 June 2012

NOSTALGIA ~



 - nostalgia main tepung....


08.08.09... kami main badminton kat sekolah...
lepas main badminton, dh penat lelah, tetibe azy keluarkan tepung dari beg die,.

hareessa:eih? buat ape kau pegi bawak tepung?
azy :nak main baling2 lahh ape lagi....
hareessa:lahh.abislah tudung nanti...
azliena :entah,dhlahh tudung hitam!
aisyah :oit,ini hari sabtulahh...nilah masenye nak enjoy..
azliena :so,hari lain kene keep it serius lah eih?



.....then, aisyah ngan azy men baling2 tepung kat hareessa, azliena and bijan... time tuh hareessa, azliena and bijan dh anggap aisyah and azy macam musuh dah(macam main perang2 je ! uh!) yang lawak gila, dorang bertiga lari, macamlah aisyah dengan azy ni pembunuh bersiri... hahaha

lepas puas main, tandas perempuan ade banyak gile tepung, lagi2 time tuh cikgu skola lain datang skola kitorang.. kitorang dh mule ketakutan kalau2 guru skola lain cakap tandas sekolah ni kotor! urgh!

hareessa:weyh,aku takutlah kalau2 cikgu skola len cakap memacam kat tandas kitorang!
jannah :aah lah weyh!

lepas tuh hareessa pon surolah azy ngan aisyah sapu sume tepung yang kitorang main ni...T_T
terpaksa la aisyah dan azy sapu semua tapung kat dalam tandas...
dorang terpaksa pinjam penyapu dari kelas 1 BA...

haha, macam bodoh je~



- nostalgia nak solat asar...


kitorang memang suka buat gila... tapi kitorang tak gila macam orang yang suka buat gila.. haha *aku tak paham apa yang aku taip!

  1. masa nak turun tangga nak pi surau tuh azy & aisyah nyanyi lagu aku,dia dan kamu kuat2,sume orang pandang x puas hati je kat diorang...ehehe,
  2. masa nak amik wuduk plak aisyah tersimbah air kat baju hareessa padahal nak simbah air kat azy...sian hareessa...then diorang men simbah2 air (bodo je)
  3. mase nak pakai stoking plak aisyah ngan azy main letak2 stoking kat mulut.. hahaha.. .aisyah dh macam doktor bedah dh siap tutup mulut dengan tudung...ehehe,



- nostalgia masa exam sejarah...

21.07.09.. kelas 1 budiman tengah amek exam sejarah :
...ni rahsia tau korang yang baca ni jangan bagi tahu sesapa...
mase exam sejarah kitorang bincang jawapan...shh...relaxla...setakat bincang jawapan a.k.a meniru macam la korang xpena buat tapi kalau xpena tu bagusla..korang memang skema..haha,lagipun ni exam bulanan bukan exam akhir tahun, betul x? ape2 pon korang jangan ekot perangai kitorang ni...

watak2nye:
pemberi jawapan:hareessa
peniru:azy dan aisyah

perbualan:

Time tu exam kelas plak bising walaupun ade cikgu.so kitorang amikla kesempatan ini,mula2 aisyah ngan azy yang tanye sesame sendiri, pastu mse hareessa pusing belakang..

azy:weyh hareessa,no _ jawapan die _,kan?
hareessa:erm,aku buat _
aisyah:ha! betulla aku buat...kau tu yang salah! dasar jengket!
azy:(padam jawapan sebelum ni pastu tulis jawapan yang hareessa bgi) eleh macamla kau tu x bodoh,dazar gendut
hareessa:(gelak2)
azy:hareessa, no. _ jawapan die ape?
hareessa:aku buat _
aisyah:ha?! adus tersalah plak...
azy:eleh..kau pun sme bodoh kate orang bodo...gendut punye aisyah
hareessa:ape bodo2 ni? hesh..x baik cakap orang bodo..

tetibe cikgu menjerit"1 B ni x paham bahasa ke?...ni kan exam napa nk beburak pulak..." last2 kelas terus menjadi senyap dan tenteram...


..............................

selain itu, kitorang jugak suka kenakan orang kerana ia merupakan satu perbuatan yang sangat menyeronokkan !! kehkehkeh..
macam2 yang telah kitorang buat..... 
apa pun, kitorang mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kuku kaki atas semua kesalahan yang telah dilakukan dengan SENGAJA !!! hahaha

mintak maaf gila sebab :

  • baling lipas kat korang
  • takutkan korang dengan cicak yg dah mati
  • letak lipas dalam kasut korang
  • bubuh daun banyak2 dalam beg korang
  • bubuh air atas kerusi korang, then korang duduk,, hahaha
  • dan banyak lagi... kalau listkan semua, sampai tahun depan pun takkan habis..
harap kesalahan kitorang dimaafkan ! 
setiap manusia tidak lari dari melakukan kesalahan *ayat yg paling aku menyampah.

semoga ia menjadi kenangan manis buat korang...
buat kitorang of course manis !!!!! hahahahah XD

salam sayang daripada saya : sitinuraisyahsazali

No comments :

Post a Comment